Comença el Centre Obert d’infants

Des del passat dia 23 de setembre els nens i nenes del Centre Obert Santa Eugènia i del Centre Obert Can Gibert vàrem iniciar un nou curs. Durant tot aquest any ens hem proposat treballar tot un seguit d’activitats que tenen com a denominador comú el Valor del Compromís.

Aquestes primeres setmanes hem dut a terme amb el lema: “Atreveix-te a Comprometre’t”, algunes actuacions: tallers d’ambientació, recerca d’un compromís personal, visualització de diversos vídeos relacionats amb la temàtica del Compromís…
Amb tot això, esperem que els infants reconeguin i prenguin com a seu el compromís personal.

La Gran Quina de Nadal

El Centre Infantil i Juvenil Parroquial Sta. Eugènia organitza cada any la Gran Quina de Nadal. La Festa s’ha realitzat el dia 19 de Desembre al Casal Don Bosco on s’han repartit regals als més de 100 nens i nenes i nois i noies dels 4 Centres Oberts que té l’entitat. Ha estat un dia molt especial on tots hem gaudit al màxim.

Cors solidaris

Els adolescents de Santa Eugènia participen a la Marató de TV3

Els adolescents del Centre Obert de Santa Eugènia van recolzar el projecte solidari de La Marató de TV3, dedicada a la investigació de malalties neurodegeneratives. Com cada any, els adolescents han realitzat un taller de manualitats de Nadal on es van realitzar uns cors vermells de feltre per decorar els arbres de Nadal de les nostres llars i uns divertits imants.

Els dies 11 i 12 de Desembre varen fer una paradeta a la Rambla, on hi van estar durant dues tardes venent les manualitats, amb música d’ambient del disc de La Marató. La paradeta estava decorada amb uns cartells informatius on s’explicava que els diners recaudats anirien destinats a La Marató de TV3, la qual cosa també feia que més gent s’apropes a donar un cop d’ull a les seves creacions i s’animes a comprar. Tot i que també varen notar la crisi i no varen vendre tant com anys anteriors, varen tenir força èxit. Els adolescents del Centre Obert, malgrat no haver pogut gaudir dels diners després de tota la feina que va suposar, comenten que els hi ha agradat molt participar en aquesta edició de la Marató i que l’esforç ha valgut la pena.

Història

El Centre Infantil i Juvenil Parroquial Santa Eugènia és el nom que reben el conjunt d’activitats educatives que la Parròquia organitza pels infants, adolescents i joves del barri, en el camp de l’educació social i l’educació en el lleure. També per a les seves famílies.

El Centre Infantil i Juvenil Parroquial Santa Eugènia és una entitat de titularitat parroquial que dinamitza activitats en el camp del lleure des del 1981.

Uns breus apunts de la seva història:

 • El curs 1995-96 va obrir un servei de Centre Obert tres dies per setmana per a infants de 6 a 14 anys. Només hi treballava un professional a jornada parcial i tres voluntàries.

 • El curs 1996-97, es consolida l’equip de professionals amb un total de quatre (tres educadors socials i una pedagoga social) dedicats a mitja jornada. S’ofereix un servei de cinc dies per setmana amb el ventall horari de tarda (de 17 a 20 hores). Es consolida l’equip de voluntaris, cosa que permet l’ampliació dels casos atesos. En aquest moment s’estrenyen el llaços de col·laboració amb els serveis socials del barri de Santa Eugènia.  Es van atendre 65 infants i joves d’octubre a juny.

 • El curs 1997-98 el Centre Obert pren més força amb la contractació de dos professionals més (dos pedagogs) i amb l’endegament d’un Centre Obert per adolescents, gràcies a la cessió per part de Caritas Diocesana d’una pedagoga a temps parcial.

 • L’any 1998 es va signar el Conveni amb l’Ajuntament de Girona per gestionar els dos Centres Oberts del sector: el d’infants al barri de Santa Eugènia i Can Gibert i el d’adolescents pels barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís. I comença l’estructura que tenim actualment.

 • El 1999 s’organitza  a can Ninetes la primera trobada de centres oberts de Catalunya . els organitzadors van ser l’associació Esbargi i el CIJP.

Presentació

El Centre Infantil i Juvenil Parroquial Santa Eugènia (CIJP) és el nom que reben el conjunt d’activitats educatives que la Parròquia organitza pels infants, adolescents i joves del barri, en el camp de l’educació social i l’educació en el lleure. També per a les seves famílies.

El Centre Infantil i Juvenil Parroquial Santa Eugènia és una entitat de titularitat parroquial que dinamitza activitats en el camp del lleure des del 1981.

Actualment el CIJP realitza una tasca educativa en:

SERVEIS D’EDUCACIÓ SOCIAL:

 • Centre Obert per infants: Casal Santa Eugènia.
 • Centre Obert per infants: Casal Can Gibert.
 • Centre Obert per adolescents: Centre Güell.
 • Centre Obert per adolescents: Centre Casalot.
 • Servei d’Orientació Sociolaboral “Fem Feina”
 • Servei de Treball amb famílies.
 • Espais Joves

SERVEIS D’EDUCACIÓ EN EL LLEURE:

 • Centre Juvenil
 • Setmana de la Infància i la Joventut
 • Casal d’estiu d’infants.
 • Casal d’estiu adolescents.
 • Estiu Jove.

treball en xarxa

fotogaleria CAT

Contacte

SALESIANS SANT JORDI - PES GIRONA
Ptge. Puignelós, 10, 17006 Girona
Tlf. 97 224 63 30
pes.girona@salesians.cat

Patrocinadors